+38 093 048 18 74
Все що потрібно знати про МЕКСИКУ

Все що потрібно знати про МЕКСИКУ

Де провести час взимку, якщо поїздки в Українські Карпати або Єгипет вже нагодовані? Куди йти, якщо душа вимагає небувалих пригод?!

 

Відповідь на ці питання – Мексика, або офіційно Мексиканські Сполучені Штати – держава, розташоване на північній частині перешийка, що триває на південь від Сполучених Штатів, і з’єднує Південну і Північну Америку.

При бронюванні туру Ви прилітаєте в чудовий Канкун. Самостійних туристів же легше дістатися до Мехіко – столиці держави.

Рекомендуємо загадувати відпустку мінімум на 2 тижні, що б відвідати головні міста Мексики, джунглі й накупатися в водних просторах країни. Держава омивається Тихим океаном – на заході та півдні, Карибським морем і Мексиканською затокою зі сходу.

По прильоту не забудьте обміняти долари США на Мексиканський песо. За найвигіднішим курсом валюту можна обміняти в банках і «casas de cambio» – обмінних пунктах, по менш вигідному – традиційно у великих готелях і аеропортах. Певну складність представляє в Мексиці обмін пошарпаних купюр або банкнот старих серій. Робити це не обов’язково, адже тут приймають самі долари й банківські карти, але маючи місцеву валюту все ж відчуваєш себе більш впевнено.

Перед вильотом перевіряйте погоду! Клімат досить приємний і шуба Вам не знадобитися, але після 2020 року ми знаємо, що буває багато іншого.

Коротке зведення по погоді:

Центральні гірські райони країни характеризуються прогрівом повітря у квітні й травні – до +27 градусів Цельсія, температура вночі може опускатися до +11, +13. Повітря взимку тут прогрівається до +21 градуса, вночі температура може наближатися до +7.

На півночі країни в основному панує субтропічний клімат, інші райони характеризуються тропічним. Спекотна і волога погода стоїть на прибережних рівнинах. Вдень повітря на берегах Карибського моря прогрівається до +31, а вночі опускається до +25; взимку днем ​​зазвичай близько +24, вночі – +19.

Температура морської води на Тихоокеанському узбережжі тримається на рівні +25 градусів. Вода в Карибському морі трохи тепліше і в середньому становить +29 градусів.

Потужні тропічні циклони іноді в сезон дощів, який триває в країні з травня по жовтень. На півдні Мексики опадів випадає найбільше (приблизно 1500 мм / рік), північний район є найбільш посушливим (300-400 мм).

Мексика та країна, де варто взяти екскурсію!

Якщо в Канкуні обов’язково відвідайте: Стародавні міста Чичен-Іца і Тулум, Дельфінарій, і безліч заповідників в околицях.

Будинок-музей Фріди Кало і Дієго Рівери, Кафедральний собор, Палац образотворчих мистецтв не всі, що варто подивитися в Мехіко, але що б описати всі знадобитися окрема стаття!

 

Напевно деякі будуть не проти спробувати себе і в серфінгу, благо прекрасних пляжів і спитав у країні хоч відбавляй. При цьому не варто забувати про безпеку, адже рівень злочинності в Мексиці місцями зашкалює. З іншого боку, можливостей для серфінгу в Мексиці задосить. Найкраще для катання приїжджати сюди з червня по вересень, а що стосується конкретних спитав, то тут має сенс назвати пляж Zicatela в курортному місті Пуерто Ескондідо на півдні тихоокеанського узбережжя країни; в північній частині країни ближче до кордону з США розташоване також чимало спитав, наприклад, Baja Malibu, La Fonda та інші.

 

Думаємо за два тижні, або більше, в Мексиці ви станете справжнім знавцем мексиканської кухні, але ази ми розповімо зараз.

В основі кулінарного стилю Мексики були такі продукти: кукурудза, картопля (солодкий і звичайний), помідори, гарбуз, сушіння і свіжі боби, м’ясо качки і індика, перець чилі, шоколад, велика кількість всіляких видів риб, які мешкають в прибережних водах цієї країни.

Мексиканський кулінарний стиль складався протягом багатьох років. Тепер він складається з поєднання різного роду кулінарних традицій, а зародився ще за часів стародавніх цивілізацій, в той час, коли територію країни населяли ацтеки та майя.

Відмінною рисою кухні Мексики є безліч прянощів. Але неправильно думати, що мексиканські страви готують лише гострими або з достатком пряностей. Деякі страви, наприклад, суп з овочів, готується з високоякісних компонентів, має тонкий смак, який не забиває природний аромат самих продуктів. Всі прянощі додаються в страви з почуттям міри, принаймні для мексиканців. Смак страв виходить м’яким і гармонійним. Чи не в усі мексиканські страви додається гострий перець, і навіть там де він повинен бути присутнім, страви можуть приготувати за вашим смаком, в досить м’якому варіанті.

Ми постаралися розповісти про найцікавіші особливості Мексиканських Сполучених штатів та надихнути Вас відвідати цю країну, але що може бути краще своєї думки. Купуйте тур у наших менеджерів! І переконайтеся, що Мексика залишиться у Вашому серці.

Реалізуємо Будь-Яку Туристичну Мрію